Tarina

PIKKUPURSI

Joitain vuosia sitten Tampereen kaupunki päätti asuttaa Nurmin alueelle yli kymmenen tuhatta uutta asukasta. Kaupunki järjesti suunnittelukilpailun, jonka voitti ehdotus nimeltä Kotisatama.

Välittömästi nimi toi hyviä mielikuvia turvallisesta paikasta, jonne niin pienet veneet kuin suuret laivatkin voivat tulla satamaan. Vesillä on saatettu kokea koviakin myrskyjä, mutta satama on paikka, missä on turvallista. Siellä voi korjata laivan kolhut ja valmistautua uudelleen matkaan.

Kun alueelle perustettiin yhdistys, jonka tarkoituksena oli toisaalta toimia eri toimijoiden yhteistyöelimenä ja toisaalta olla oma itsenäinen toimija nuorten ja perheiden hyvinvointia tukevassa toiminnassa, niin oli luonnollista, että sen nimeksi tuli Nurmin Majakka ry, sillä tokihan satama myös majakkaa kaipaa.

Kun sitten Nurmin Majakka sai kunnostettua siistit ja modernit toimitilat vanhasta viljamakasiinista, niin rakennusta ryhdyttiin kutsumaan Majakkataloksi. Tällä hetkellä Majakkatalossa toimii päivällä esikoulu ja iltaisin sekä viikonloppuisin se toimii ryhmätilana.

Nyt Kotisatama-alueella toimii Tampereen kristillinen koulu ja esikoulu. Kun palvelua ollaan täydentämässä lapsiperheille ja kaikkein pienimmille suunnatulla päiväkodilla, niin oli aivan luonnollista, että se nimettäisiin Pikkupurreksi. Rakennus ei ole aivan pieni, sillä sen kokonaispinta-ala tulee olemaan n. 300 m2. Siitä tulee väliaikainen rakennus, koska se sijaitsee toimenpidekieltoalueella ja tulee tosiaankin näiden pienimpien omaksi paikaksi ja toivottavasti pysyvästi.

Syksyllä 2014 Suomen Adventtikirkko päätti rakentaa päiväkotirakennuksen ja Nurmin Makka ry:n ja Kristillisen päiväkodin kannatusyhdistys Tampereen keräämät rahat auttavat toiminnan käynnistämisessä. Pikkupursi pääsi aloittamaan toimintansa elokuussa 2015. Jumala on kuullut rukoukset ja kuulee edelleen. Rukouksemme on että toiminta voisi olla jokaiselle päivähoidossa olevalle lapselle ja perheelle siunaukseksi.